Tuesday, July 17, 2012

yang mana satu? BIG BANG!

assalamualaikum..

entri ni untuk yang follow kpop..yaa aku peminat kpop..so?hahaha...

xdak apa pun..tadi tengah berjalan2 dengan cik sayang aku..ternampak la pulak dua CD ni..
cd apa?
CD album Big Bang ler..




rasa macam nak beli ja..hehe
tapi bila tengok lagu2 dalam dua2 CD tu aku dah download habeh dah semua..
so xyah la membaziaq beli kan2.. tengok la..harga pun mahai..huh!

seb bek la aku xminat mati sangat..ada hat sanggup beli perabeh duit..download sudeyh...hehe


so apa kena mengena dengan tajuk entri ni yang mana satu??
yang mana satu aku nak undi sebagai artis pilihan aku ni.. BIG BANG OR 2PM??
dua2 aku minat..hehe


big bang vs 2pm



macam mana aku leh kenai dua grup korea ni?
macam mana aku leh minat kpop ni?(xceli xla minat sangat pun..minat kat dua grup ni ja..)
lagipun lagu dua grup ni pun dah berkumandang di stesen radio,tv, malah konsert AkademiFantasial.ehh fantasia..hehe

back to the story la k..(xnak baca pun xpa..)=p

kisahnya bermula dengan lagu Girl's Generation ( SNSD) yang bertajuk Gee la..
rummate aku kat matrik yang tunjuk kat aku..best gak aku kata..comey..hehe..
dulu aku pun xsuka kpop ni..dalam kategori benci gakla bub aku dok denga lagu2 band indie la katakan..wekk!! muntah..

pastu setelah layan punya layan..ada sorang budak kelas aku pun minat kpop ni gak..aku padahal xmau tau pun lagu2 depa semua..
tapi dia suruh aku dok tengok video2 semua..syok la gak..kuikui

pastu aku search2 youtube...terjumpak dan terlayan lagu BIG BANG-haru-haru...
syok tengok videoclip dia..sedeyh! time tu plak tengah jiwa kacau...hehehe =D

so layan punya layan terdetik lah hatiku untuk mendowload lagu tu..
dengaq hari2 kot..
pastu terdetik lagi nak download lagu len pulak- lagu Lies,Last Farewell dll..
tengok show live depa, music video depa walaupun xfaham tapi layan...

aku pun layan big bang...tapi bukan layan kpop k..big bang only (start dari benci kpop tu)..haha

layan punya layan..ternampak pulak satu personaliti dalam big bang yang bernama TOP..
style beb mamat ni..
rep macam gampang lah.kateko.


T.O.P a.k.a Choi Seung Hyun.

aku start minat TOP lak..
tapi bukan minat macam pempuan..minat gaya dan cara dia rap..menghiburkan..nak banding ngan Joe Flizzow??xpayahla..hahaa

xcaye?? cer tengok video dia kat utube.

aku suka gaya TOP big bang...yeah!

yang aku paling suka lagu solo T.O.P adalah lagu act like nothing happen.
cer tngok video live lagu tu tngok...perhh..xperhh la.

t.o.p ni jugak pandai berlakon.banyakla drama dan filem dia berlakon di korea dan jepun contohnya filem NINETEEN, INTO THE FIRE..
tapi yang paling aku admire lakonan dia adalah dalam drama meletup korea IRIS.
dia belakon dengan penuh karisma dalam drama tu.dasyot...dia belakon watak assasin dalam drama tu yang membunuh dengan tidak ada belas kasihan.tapi akhirnya mati ditengah jalan..huhuu
smpai membe yg aku kenalkan top melalui drama tu terus minat top macam aku.
nama dia ~yen~.laki.haha


antara babak t.o.p dalam drama IRIS.



tapi start big bang p bertapak di jepun.. aku jadi frust..baru nak kenal2 dah pi jepun..
so aku pun dah lost contact dah dengan Big Bang..huhu..sedeyh!
nak follow susah diorang dok jepun..xdak dalam tv..tenet pun kurang.


so macam mana aku leh kenal 2PM?

satu hari aku bukak siaran KBS kat astro..nampak la gru 2PM tengah perform lagu Without You..
first skali tengok xsuka gila..takat nak tayang body ketak xpayahla..haha..pastu bajet wat sirius time nyanyi..ptuih!


tapi lama2 aku denga lagu dia saja sedap la pulak..hehe

so start la download lagu2 dia..

best gak la.. show live depa yg aku suka..
lagu dia best2 gak..- Heartbeat, Tik Tok, Again and Again,Ill be Back,
I Hate You dll.

setelah melayan 2PM selama setahun..

BIG BANG DAH KEMBALI!!
diorang dah balik ke dunia kpop..
pulang dari japang ke korea.



baru syiok..ada fight..

BIG BANG kembali dengan lagu TONIGHT..
pecah panggungla time tu..
pastu terus mmenerus dengan pelbagai lagu korea yang baru seperti blue, fantastic baby, bad boy dan monster..

layan beb..

itu sajalah penulisan aku kalini..
mengkome semue nak kate kt teman apa la layan k-pop..poyo la!.pui.bapok.gay.lembut layan kpop..
pergi mam..
aku layan lagu.n for Big Bang.aku layan semua.hahaha
biaq la.hang layan Bieber lagi teruk..
nicky minaj???pui

samala konsep dia.artis.hampa minat tomok? hafiz nanonano...samaja..

yg penting big bang paling shetail.hahaa

rasa mcm nak pergi concert Big Bang Alive kat Malaysia ni..so start kumpul duit ler...annyeong!!!

1 comment:

  1. banyak duit nak pi konsert big bang????dah jadi VIP ke???atau HOTTEST?????
    :)

    ReplyDelete