Sunday, July 8, 2012

ceghita zaman sekolah,

assalamualaikum.

seeloknya kenala mulakan setiap entri dengan salam.ye dok..dok..dok.

dah bertahun xupdate blog yang repuit dek anai2 dah ni.tah tetiba rasa nak update pulok..
sambil2 dengar lagu monster dari big bang ni.. tetiba teringat cerita zaman prasejarah dulu...zaman sekolah.

hehehehehehe.... teringat cerita tu pun rasa nak gelak mampuih.

ceritanya bermula begini....

dikala aku bersekolah di Sekolah Menengah Kebangsaan Jitra dulu..form 3 aku kena tendang naik dari kelas last ke kelas nombot satu. iaitu Tingkatan 3 Intelek. kelas yang paling style dan happening sepanjang aku kt sekolah tu..





so apa dia cerita dia??mai sini nak cerita.hehe

dulu kat belakang kelas aku ni ada satu stor yang pintunya terkunci rapat...xdak sapa pun penah masuk stor/bilik tu kerana xdak akses pun nak kedalam..wuuu.macam seram kan bunyi dia? hehe

pada suatu ketika...xsalah dia ceghita dia lebih kurang lagu ni la. sedang aku bermain2 dengan membe aku bernama amirul hakim ni di belakang kelas. dengan xsemena2 aku ternampak ada dinding di belakang kelas aku macam lekang sikit dan nampaklah stor kat belakang kelas aku tu... jeng..jeng..jeng,,,

xdak apa berlaku pun..heh.
almaklumlah budak2..akai masih nakal lagi...aku pun berpakat ngan kawan2 aku untuk kopak dinding tu bagi membuat jalan ke stor belakang kelas aku ni..

ha...korek punya korek...mesti korang heran kan.kami dok korek ni budak2 len khususnya perempuan xmarah or peduli ka.. dun wori budak kelas aku kepala pusing sikit,..semua gila..haha.

so terciptalah jalan masuk ke stor belakang tu.... wow... dalam tu memang tempat dah berhabuk dan mcm ditinggalkan org buat sekian lama..seram pun ada..tp otak masa tu keja nak men ja.xkira seram apa dah time tu.

tempat tu penuh engan meja2 kerusi2,almari yang xpakai dan berhabuk.dalam hotak kami...
WOW! ni satu port lepak bayeeeeekkkk punya ni...hahahahaha
then satu kelas budak laki masuk kemas2 bilik tu sapu sampah,gotong royong bilik tu untuk dijadikan port melepakla.. sambil ada beberapa org diarahkan menjaga tangga untuk check line cikgu mai dak lagi.hahaha.
yang xbleh belah ada la dua tiga orang budak perempuan masuk port tu n lepak sekali..

dah akai budak2 liaq ni nak kata apa..aku terpikir satu idea jahat...
apa??

apa lagi contiang(conteng) dinding la!!!haha.
amek marker kt depan p blakang semua pakat2 melukis.waahh..menunjukkan bakat la konon..
ada yang tulis nama2 yang depa berkenan kat dinding stor tu.. eg: NORINI, AIDILA. haha.apola.

yang akunya tah macam mana p tulis perkataan 'ROSLI GARIK' kat dinding tu besaq2.
rosli tu budak kelas aku gak...xdak keja..haha.

so dipendekkan ceghita stor tu pun menjadi tempat lepak kami selama beberapa bulan.haha
mcm mana kami kaver tempat tu? xsalah aku kami kover ngan almari kot nak tutup lubang tu.tah.aku pun xingat sangat.rasanya btul kot.eheheh

siap ada orang yg nak 'cheng' (ponteng) kelas pun lagi p dok belakang stor tu.rasa aku ada membe aku nama ED kot cheng kelas agama, dok tidoq dalam stor tu. sengap ja sorang2 kat blakang tu..ustazah pun xtau.semua kaver bayeekkk punya.haha.apa punya masyarakat.haha

KLIMAKS.


GAMBAR SELINGAN YG HUDUH.haha


nak dijadikan ceghitanya..

pada satu hari sedang kami buat exam..exam apa xingat.. seorang cikgu perempuan yg aku xingat sapa, yang menjaga peperiksaan tu telah mendiskover atau menjumpai lubang tu....tah macam mana tah kantoi.. depa xkaver lubang tu betoi2 kot... hadoi....

jenge jeng jeng.... time cikgu tu jumpa lubang tu semua org tengok sama sendiri.semua cuak habis...hahaha

cikgu tu pulak p panggil geng dia mai masok lubang tu dan ke stor tu.haddoi...dah time tu tngah exam.cuak xcuak nak jawab exam pun xleh..huhu
pastu mai pulak cikgu disiplin...huhu
tapi aku rasa cikgu2 tu xreport kat pihak atasan kot.depa senyap ja..kami la kena lecture.kena soal siasat,
sapa yg paling cuak??? hahah.kompemla aku.ni semua idea start dr aku la.huhuu.cuak gila bak hang..
tapi semua kaver baek punya.xpetik nama sapa2 pun.last2 cikgu disiplin tu marah2 jala.wat pekak telinga jala..benda dah jadi.hehe

yang aku paling cuaknya aku ada tulis perkataan 'ROSLI GARIK' (rosli gedik) kat dinding stor tu..huhu
sebab apa aku cuak>?? sebab pengetua aku time tu kebetulan nama dia Rosli!!!!!!!!!!
padahal aku nak tujukan mural tu kat membe aku!
gila baq hang.time cikgu dok tngok mural2 kat dinding tu rasa nak terkencin dah aku.uhuh

tapi seb bek cikgu baek2.marah memang marah.tp xkena apa pun.cikgu suruh kami cat balik ja dinding tu.
n kami pun wat gotong royong pada hari minggu untuk cat dinding stor tu balik dan sambil2 hias kelas kami (padahal nak ambik hati cikgu balik).hehe

lepas tu.lubang tu cikgu seal balik doh..[padan muko..tempat lepak rahsia dah xdak]..hehe


3 INTELEK



tu sajala antara pengalaman aku kat sekolah dulu....thanks kalau hampa baca smpai habeh..

n kalau sapa dak2 kelas aku yg 3 intlek baca entri ni.mesti tringat balik kenangan ni.n kalau ada tersilap fakta jangan marah eh.benda 5-6 taun dulu.xberapa ingat.hehehe.

tq. nantikan sambungan cerita len =p




4 comments:

  1. mana ceghita telan seghebok puteh?

    ReplyDelete
  2. esok la.nak cari gambaq aku kat spital..haha.mana ada pun =p

    ReplyDelete
  3. stail2..teringat zaman dulu2..bt cherita ponteng ramai kat surau plak...hahah

    ReplyDelete
  4. I got thіs web site from my friend who shareԁ ωith me οn the toρiс of this site and at the mοment this tіmе I аm vіsiting this site and
    readіng verу іnformаtive articles or гeviеws at thiѕ
    placе.

    Ѕtoρ by my blog; Same Day Payday Loans

    ReplyDelete