Monday, September 10, 2012

Transformasi diri-pictures and some stories behind it

Assalamualaikum kali ni nak cerita sikit kisah hidup aku yang bosan ini...
transformasi diri aku dari segi status, pelajaran dan tranformasi badan..hehe.

kisah kehidupan aku kebanyakkan berlaku banyak perubahan ketika aku berada di matrikulasi.
ya KMPP. eheh
sebab apa? sebab kat matrik lah first time aku keluar rumah(first time aku duduk asrama.

so start sdikit dizaman sekolah aku.
zaman sekolah pernah la bercinta monyet..xsiries pun.dah nama pun cnta monyet.aku pun heran ada gak org bekenan kat aku walaupun berat aku mencecah 120 Kg.haha.


ni time tusyen.gmbar bersama ngn membe lama.hisyamuddin.


ni gmbr form 5 time jadi editor majalah sekolah.aktif gak dulu.haha



ok done sedikit intro tntg zaman sekolah td..setelah tammat spm (espieyemmm).. tercetus dihati aku ingin mengubah bentuk badan aku. so aku pun start diet sikit2.n berat pun turun lah sikit.tp xbanyakla.bub diet xvigorous.hehe.setelah aku tamat spm aku penah kerja kat kafe sebagai pembasuh pinggan dan pembancuh air serta cashier selama dua bulan.time tu penat la sikit. maybe sebb tu berat turun sikit kot.hehe

pose garang kat ikea

mcm hrem.haha

yg ni mcm comey.kikiki

time kt futsal kt pj.


kat damansara




ok setelah berbulan2 menganggur dirumah...
aku telah mendapat tawaran ke dua tempat iaitu Unimap dengan kos mechatronic dan ke Kolej Matrikulasi Pulau Pinag(KMPP).
so diringkaskan ceghita aku memilih KMPP kerana aku sngt xminat kos engineering.hehe
masuk matrik bermulalah zaman 'culture shock' aku kerana aku baru dilepaskan dari rumah dan baru hendak belajar hidup berdikari..
so akibat terlalu ramai jejaka2 tampan disana.aku start tanam azam untuk brdiet bg tidak ketara sangat keburukan aku ni.haha.

SEM 1

pose kat depan pintu bilik.=p

dulu2 xtau nak watpa mesti p makan eskrem ngn rummate aku,sopang

first daftar kat matrik.

syok nak p daftar diri

bebudak laki kelas aku.3 org ja.haha

kusyuk layan experiment.

lepak2 di tasik..

ngan budak kelas perempuan.

dalam bilik yg semak!

ni xtau wtpa.xingat.haha

time jadi maskot kelas

explorace group

aku pernah digelar 'zorro KMPP'.pui malu den

budak kelas.

SEM 2


start sem 2 ni aku dah start xmakan nasi selama berbulan2 sebb nak tackle awiek akiu la.kuikuikui.org tengah angau apa pun xlapaq.haha.time tu makan nasi sesenduk dah kenyang.kalau sekarang ni jngn harap lerr...kuikui.



off to jamuan raya dengan gaya poyo

with pidot


experimen besa ja.tp gear melampau2.haha



jamuan makan..tp aku xmakan.haha

ngan hilman dan adam.

xdak kereja

jamuan makan.

at tesco

ni kalau pengarah matrik tau aku buat mcm ni dulu.konfem kena buang.haha

3 sekawan

bilik semak lagi


bedah tikuih.saya suka

kat tmpat nek ferry ke p.pinang.mesin ni telan duit aku! agi ltut la!

kt queens bay



dinie,aku.acap,hilman

ngan wan akmal

pengangkutan utama di kmpp

poyos

tidoq atas batu tepi qb.haha

ngan muaz men wifi di tepi tong sampah



boy band gala nite

kumpulan nasyeed.dpt tmpat ke 3 kot.haha

aktiviti harian ngan dinie.jogging


baru bangun tidoq

lepak jusco perda

tasik kmpp

pakaian hari jumaat

saya gila.haha

di komtar

aksi bahaya ni.ish.ish.ish.budak zaman la ni.


gala night heroes.haha







dan pernah memalukan diri masuk pertandingan nyanyian.haha

dan setelah berkenalan dengan 'sidia'





ni adalah keadaan teringan pernah aku alami dalam hidup aku 75 Kg. (betul2 baru lepas keluar matrik)

oklakan.walaupun xsekurus org len.atleast aku berjaya kurangkan berat badan aku.dan berjaya mencapai BMI yg normal( ketika itu) start dengan 120 Kg - 75 Kg = 45 kg berjaya dibuang.haha.



OK setelah tamat matrikulasi dengan result yg alhamdulillah.tp tetap xlayak nak masuk u pandai2.aku pilihla UniKL demi minat aku kepada Biologi.hhuhu

zzaman Unikl-till now

setelah tamat matrik aku pun ke UniKl Mestech di kajiang... disebabkan aku sudah terlalu happy dengan sicinta hati =p, berat kawe pun makin meningkat hari demi hari dan kembali seperti dulu kahala.pui! rasa mcm menyesal xmenten.huhu

zaman lepas matrik

baru daftar di unikl (sebelah pom2.dulu2 dia pun kurus.haha)

cik sayang.

mula berjinak2 dalam rugby setelah tubuh membesar.haaha

dan membesar hingga ke infinity..

thats the end..itu sajalah penceritaan.maaf kalau ada gmbar yg menyinggung perasaan anda.kalo xsuka cepat2 klik pangkah ya...haha.ni sekadar penaik semangat ja untuk berdiet kembali. cmmon ammar.u can do it! hwaiting! sokong saya ya. salam!!!!!


ps:gmbar tidak disusun mengikut kronologi sangat.haha.

10 comments:

  1. menarik2.. haha. aku pun penah gemuk. lepas matrik jadi kurus then da x besar2 da. haha.. jadila cm aku ye.tp hebat la ko diet.nampak sgt bezanye. gudluck! ;D

    ReplyDelete
  2. fatin wawa la weh.. ur classmate. haha

    ReplyDelete
  3. AMAR,masih kah ko ingat??ak ni sapo?
    femes jgk aku boleh msk blog ko..hahaha~btw,nice story..
    meh la lawat sni jgk>
    http://redchizzy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. haha.awat xingat nyo...fatin nabila classmateku!.kikiki.wokey!

    ReplyDelete
  5. weyh Jemput Bace blog aku pasal Kedah Darul Aman..Org Kedah wajib Baca..especially org jitra..

    ReplyDelete
  6. Heуa i am fоr the first timе here.
    I founԁ this board and I finԁ It tгuly useful & it helped me out much.

    I hope to give something back anԁ help others liκe you helpeԁ me.


    Alѕo visit my site - instant payday loans

    ReplyDelete