Tuesday, July 17, 2012

yang mana satu? BIG BANG!

assalamualaikum..

entri ni untuk yang follow kpop..yaa aku peminat kpop..so?hahaha...

xdak apa pun..tadi tengah berjalan2 dengan cik sayang aku..ternampak la pulak dua CD ni..
cd apa?
CD album Big Bang ler..




rasa macam nak beli ja..hehe
tapi bila tengok lagu2 dalam dua2 CD tu aku dah download habeh dah semua..
so xyah la membaziaq beli kan2.. tengok la..harga pun mahai..huh!

seb bek la aku xminat mati sangat..ada hat sanggup beli perabeh duit..download sudeyh...hehe


so apa kena mengena dengan tajuk entri ni yang mana satu??
yang mana satu aku nak undi sebagai artis pilihan aku ni.. BIG BANG OR 2PM??
dua2 aku minat..hehe


big bang vs 2pm



macam mana aku leh kenai dua grup korea ni?
macam mana aku leh minat kpop ni?(xceli xla minat sangat pun..minat kat dua grup ni ja..)
lagipun lagu dua grup ni pun dah berkumandang di stesen radio,tv, malah konsert AkademiFantasial.ehh fantasia..hehe

back to the story la k..(xnak baca pun xpa..)=p

kisahnya bermula dengan lagu Girl's Generation ( SNSD) yang bertajuk Gee la..
rummate aku kat matrik yang tunjuk kat aku..best gak aku kata..comey..hehe..
dulu aku pun xsuka kpop ni..dalam kategori benci gakla bub aku dok denga lagu2 band indie la katakan..wekk!! muntah..

pastu setelah layan punya layan..ada sorang budak kelas aku pun minat kpop ni gak..aku padahal xmau tau pun lagu2 depa semua..
tapi dia suruh aku dok tengok video2 semua..syok la gak..kuikui

pastu aku search2 youtube...terjumpak dan terlayan lagu BIG BANG-haru-haru...
syok tengok videoclip dia..sedeyh! time tu plak tengah jiwa kacau...hehehe =D

so layan punya layan terdetik lah hatiku untuk mendowload lagu tu..
dengaq hari2 kot..
pastu terdetik lagi nak download lagu len pulak- lagu Lies,Last Farewell dll..
tengok show live depa, music video depa walaupun xfaham tapi layan...

aku pun layan big bang...tapi bukan layan kpop k..big bang only (start dari benci kpop tu)..haha

layan punya layan..ternampak pulak satu personaliti dalam big bang yang bernama TOP..
style beb mamat ni..
rep macam gampang lah.kateko.


T.O.P a.k.a Choi Seung Hyun.

aku start minat TOP lak..
tapi bukan minat macam pempuan..minat gaya dan cara dia rap..menghiburkan..nak banding ngan Joe Flizzow??xpayahla..hahaa

xcaye?? cer tengok video dia kat utube.

aku suka gaya TOP big bang...yeah!

yang aku paling suka lagu solo T.O.P adalah lagu act like nothing happen.
cer tngok video live lagu tu tngok...perhh..xperhh la.

t.o.p ni jugak pandai berlakon.banyakla drama dan filem dia berlakon di korea dan jepun contohnya filem NINETEEN, INTO THE FIRE..
tapi yang paling aku admire lakonan dia adalah dalam drama meletup korea IRIS.
dia belakon dengan penuh karisma dalam drama tu.dasyot...dia belakon watak assasin dalam drama tu yang membunuh dengan tidak ada belas kasihan.tapi akhirnya mati ditengah jalan..huhuu
smpai membe yg aku kenalkan top melalui drama tu terus minat top macam aku.
nama dia ~yen~.laki.haha


antara babak t.o.p dalam drama IRIS.



tapi start big bang p bertapak di jepun.. aku jadi frust..baru nak kenal2 dah pi jepun..
so aku pun dah lost contact dah dengan Big Bang..huhu..sedeyh!
nak follow susah diorang dok jepun..xdak dalam tv..tenet pun kurang.


so macam mana aku leh kenal 2PM?

satu hari aku bukak siaran KBS kat astro..nampak la gru 2PM tengah perform lagu Without You..
first skali tengok xsuka gila..takat nak tayang body ketak xpayahla..haha..pastu bajet wat sirius time nyanyi..ptuih!


tapi lama2 aku denga lagu dia saja sedap la pulak..hehe

so start la download lagu2 dia..

best gak la.. show live depa yg aku suka..
lagu dia best2 gak..- Heartbeat, Tik Tok, Again and Again,Ill be Back,
I Hate You dll.

setelah melayan 2PM selama setahun..

BIG BANG DAH KEMBALI!!
diorang dah balik ke dunia kpop..
pulang dari japang ke korea.



baru syiok..ada fight..

BIG BANG kembali dengan lagu TONIGHT..
pecah panggungla time tu..
pastu terus mmenerus dengan pelbagai lagu korea yang baru seperti blue, fantastic baby, bad boy dan monster..

layan beb..

itu sajalah penulisan aku kalini..
mengkome semue nak kate kt teman apa la layan k-pop..poyo la!.pui.bapok.gay.lembut layan kpop..
pergi mam..
aku layan lagu.n for Big Bang.aku layan semua.hahaha
biaq la.hang layan Bieber lagi teruk..
nicky minaj???pui

samala konsep dia.artis.hampa minat tomok? hafiz nanonano...samaja..

yg penting big bang paling shetail.hahaa

rasa mcm nak pergi concert Big Bang Alive kat Malaysia ni..so start kumpul duit ler...annyeong!!!

KTM and me.

perh lama gila siot aku x update blog yg usang ni.
hilang habeh apa dah pembaca2 setia aku dulu (ada ka??)haha.
setelah beberapa lama aku hilang,... kali aku muncul semula...

and tajuk entri aku kali adalah KTM and me (KTM dan aku).

apa itu KTM? jenama motosikal kah?
Kentut Time Mandi kah?
dak aeh. KTM harini aku nak cerita adalah Kereta Api Tanah Melayu.. o yeah! semua tau dah kan..

so apa kena mengena aku ngan KTM?? ktm nila penghubung aky dengan tempat2 yang nun jauh ke sana. untuk berjumpa sidia <3, untuk ke rumah akak aku di sinun dan untuk jalan2 ke kuala lumpuq. amboi! haha

entri kali ni saja ja nak cerita beberapa pengalaman menarik plus pelik plus macam2 sepanjang aku menggunakan perkhidmatan KTM Intercity (antarabandar) ni..

macam yang kita tau KTM punya perkhidmatan kadang2 agak membantu la.untuk ketempat jauh.kalo dekat2 aku redah moto ja.
kalau mau p jauh2 mau patah pinggang nek moto ni.besala pinggang saiz 40 an.haha.

Kejadian pertama
so first sekali kejadian yang menarik yg aku penah tngok dalam tren ni adalah berdasarkan video do bawah ni. sila usha video ~~

video

kalo sesapa yang malas tngok video ni.or berukband hampa lembab mcm kora.. maila aku cerita apa yg berlaku.haha
-kejadian ini berlaku pada bulan yang aku xingat di tahun 2011 masihi.
time tu aku ingin menghantar sidia pulang menaiki tren dan tiba2 saja kami terserompok ngan pakcik yang mungkin berbangsa cina ini yang agak pelik dan luar biasa. gelagat uncle ni amatlah lucu sekali smpai aku pun xtahan usus aku nak gelak.kalo hampa tngok video ni tngok seorang india disebelah dia.dok gelak xmau2.haha.kaver pun xdah.mana xnya uncle ni sepanjang perjalanan dia( maybe selama 40 minit) dok sebut " TAO... TAO... TAO... TAO.." dalam gaya yg pelik dan lawak nak mampuih. penyakit apa pun aku xtau la pakcik ni.haha. makcik sebelah dia lak dok cuak tngok gelagat uncle ni n then makcik tu tukaq tempat.haha.
sedang dia dot sebut 'Tao..Tao...' ni aku dalam hati " hang TAO apa? hingaq btui.haha." Lulz x aku?haha

kejadian Pelik kedua














benda ni jadi time aku tngah tunggu tren nak balik bangi dari seremban.
tngah lepak2 tunggu tren mai.tngok2 ada abiang pelik mana dah dok terjoget2.. macam beruk tercabut bulu hidung lagi.kalau style xpa.ni kaki lembik mcm apa nak menari.yang aku heran dia xmalu lak tu orang dok perati dia lama. pastu tren mai...~~~ tiba2 dia dok sebelah aku. aku ingat dia xbuat perangai dah.pastu tiba2 saja dia dok menari techtonic (tarian dengan tangan) dengan selambanya mcm xdak org tngok dia.haha. meliu btoi budak ni.


Kejadian (mcm xkejadian) Ketiga


baru-baru ni yang agak baru. aku mcm besala.nek ktm p mana lg.p dating la.haha
time aku tngah tunggu tren tu...tiba2... wwwhoosshhh~~~~ sampai satu koc KTM yang baru... panjang nak mampuih.aku ingat koc ni untuk yg jalan jauh punya.bub cantik punya...!! so takut2 gakla nak nek..tapi dalam masa sama teringin gak nak nek.sebab semua org nek.hahaha..

rupanya2 nila koc 1 Rakyat yang diperkatakan ramai orangnye pun adoi ter per...

rupa tren itu sungguh la cantik dan menarik kau memang the bomb...
aku naik dah macam dok kat Jepun dah.walopun xdapat blajaq kat sana ..-.-'..
tapi yang pastinya koc kat Malaysia ni mesti ada bangla.haha

jum usha beberapa gambaq yg aku dan snap habaq hang,..!!~~~






so overall aku tngok koc baru ni lebih besar dan panjang plus selesa la.aircond masih sejuk.perh macam iklan keta sekenhen.haha.yang bestnya dalam dia ada LCD yang banya setiap pintu ada. kat LCD tu plak dia pasang katun TOM N JERRY.haha layan gak xla bosan sangat aku dalam tu..pastu kat atas setiap pembahagi koc tu ada  panel bertulis yg tulis stesen seterusnya apa.. pastu yang peta kat atas pintu tu (bagi yg penah nek tren) ada lampu tunjuk kita kat mana dah.dia guna sistem GPS (katanya). ok la tren ni selesa.

nice job BN menjelang pilihanraya ni.ni la kempen terbaik.haha..

tp yg lagi penting koc tengah makin panjang!!

owoh! mana aci. koc perempuan ja depa buat.. buat la koc laki, pondan, koc rakyat Malaysia saja ka. koc business, ekonomi.haha.demand lak aku.

yang penting koc ni Buatan China. Made in China. org kata barangan china ni tiruan. so koc ni tiruan gak ka?hahaa,..juz kiddin.

overall aku bagi koc ni 4 bintang la out of 5.hehe.

ok semua di atas bukan pelik yang pelik yg aku nak cerita ni adalah benda dibawah ni.. jeng jeng jeng....




time aku nek koc baru tu aku ternampak seorang mat salleh yang muka ala2 johny deph (betui ka aku eja) yang memakai skirt.haha. pelik btoi.,cute pun ada.




ok itu saja kot cerita aku kali ni. walopun banyak lg cerita pelik aku nak cerita.tp len kali jala.haha,

annyeong~~!!!

mau layan runningman jap. gwangsoo hwaiting!

Rahsia Ketenteraan Malaysia 6

vat 69


untuk meneruskan minat aku dalam bidang ketenteraan walaupun nak jadi tentera  xboleh.. tapi apa salahnya kalo kita support kan??
so aku nak share sedikit kehebatan lagi Angkatan Tentera Malaysia dengan anda semua..memandangkan blog ni fofular dengan tajukm ni kan?.hehe.
boo indonesia.jangan terlalu angkuhlah dengan negaramu!!


1 – Percaya atau tidak jika dikatakan Komando2 Malaysia diberi tugas sebagai QSR (Quick Reaction Rescue) bagi tentera NATO dalam perang BOSNIA? Suatu ketika pernah dicatatkan dalam newspaper di Amerika.. Diharapkan informasi ini dapat dikaji dan dikongsi bersama….hal ini dan diperakui oleh tentera2 asing dan mengelarkan pasukan yang datang untuk garisan mati.

2 – ATM diperakui PAKAR PERANG HUTAN oleh seluruh dunia dan merupakan satu satunya pasukan yang Berjaya mengekang komunisme? Percaya atau tidak?3 – VAT69 dijulang sebagai komando terbaik dunia sehinggakan pasukan ini didokumentarikan oleh ASIA CHANNEL…percaya atau tidak?


4 – Perisik Malaysia sama ada PDRM atau ATM merupakan perisikan yang paling terbaik dalam dunia…percaya atau tidak? Pada 1988 seorang perisik KGB ditangkap iaitu Siddiq Ghouse kerana merisik Malaysia? Hal ini dibuktikan dengan kepantasan Malaysia membasmi Al-Maunnah,KMM, Abu Sayyaf, Jemaah Islamiah dan penganas2 lain tanpa mengambil masa yang lama.
5 – ATM dianggap pakar modified dan pakar intergrasi oleh negara luar, sebagai contoh MiG29N Malaysia satu2nya pesawat tempur jenis itu yang memiliki peluru berpandu, dan rangking pertama hingga 22 pemandu pesawat tempur adalam anggota TUDM walau hanya menggunakan pesawat buruk tersebut! ATM juga telah mengubah suai SU-30KMM Malaysia menjadi lebih baik daripada pesawat tempur terbaik dunia iaitu SU-30MKI milik Tentera India !…ATM juga mengubah suai SCORPHENE menjadi lebih senyap dan paling efisen dalam seluruk kapal selam milik angkatan tentera seluruh dunia! Bahkan percaya atau tidak jika dikatakan kapal kontena sumbangan MISC kepada ATM di ubah suai menjadi kapal serba guna dan kini ia berkhidmat dalam OPS FAJAR mengawal perairan Eden!
6 – Sebelum pasukan elit MARINIR (tentera laut Indonesia ) berjaya “TAWAN” Singapura…..pada 1980an pasukan komando udara Malaysia HANDAU telah menerobos pangkalan peluru berpandu udara milik tentera singapura yang terletajk di BUKIT BATUK! Paling diingati pada kes itu Komando Malaysia meletakkan bendera MALAYSIA .!
7 – Pada lewat 1980an, sekumpulan tentera singapura ditangkap oleh askar wataniah Malaysia kerana cuba memasang radar di sebuah bukit yang terletak di johor. Tindakan ini dibalas Malaysia apabila dilimbungan kering dan basah singapura kerap berlaku letupan sabotaj yang menjejas pelancaran ekonomi Negara itu.
8 – Percaya atau tidak ? Indonesia risau apabila RELA ditubuhkan dan diperbesarjkan? Ini kerana mereka tahu adanya pasukan bantuan khas dalam RELA. Ini mengingatkan pada bantahan singapura sewaktu penubuhan Pasukan Terjun Payung (briged para)
9 – Percaya atau tidak perisik dan anggota elit ATM dan PDRM,apabila bersara dikehendaki melaporkan diri di balai polis bagi waktu dan masa yang ditetapkan? Mereka juga sukar unytuk memohon passport atau visa ke luar Negara.
10 – Semua anggota elit komando Malaysia (ATM) dilarang memakai motorcar ber”clutch”percaya atau tidak?
11 – Percaya atau tidak panggilan “cikgu” digunakan oleh anggota polis merujuk pada anggota ATM?
12 – ATM menjadi rebutan amerika dan Britain.Namun ATM memilih Britain kerana ikatan persahabatan yang kian lama terjalin, namun tahukah anda ATM telah menubuhkan sekolah ketenteraan FORT BENNINGS ? Disini diperkatakan tentera terhebat adalah SAS (Britain), diikuti Malaysia (ATM) dan amerika US ARMY. Percaya atau tidak?
13 – Indonesia pernah mengutuk angkatan tentera Malaysia kerana sewaktu latihan , anggota tentera Malaysia membawa resin makanan! Namun ia dibalas Malaysia apabila sewaktu gempa bumi PADANG, makanan yang dihulurkan Malaysia adalah resin tersebut! Makanan inilah yang dikatakan expired padahal mereka kalah malu pada Malaysia.
14 – Bagi menghina Malaysia, Indonesia segaja mengajar angkatan tentera Kemboja. Tapi Indonesia mendapat aib apabila ATM berjaya menerobos kem tentera Kemboja tanpa disedari dan berjaya mematikan periuk api !ini amt memalukan mereka….percaya atau tidak?
15 – Pasukan elit pertama Malaysia merupakan Sarawak Rangers dan ini merupakan pasukan paling awal sebagi pasukan elit dari negara2 rantau ini. Percaya atau tidak?
16 – Indonesia selalu mengutuk ATM sebagai scotboy merujuk pada perkhidmatan KOR ADAT ISTIADAT ATM yang bertugas di istana BUCKINGHAM bersama sama pasulan ROYAL AND BLUES BRITAIN, sebenarnya Indonesia dan negara yang kononnya melayu malu apabila kemelayuan tetap ditonjolkan dalam apa sahaja tentang Malaysia . Percaya atau tidak?
17 – Indonesia mendapat aib di Lubnan apabila dua anggota tenteranya lari apabila dikejar pasukan elit Israel iaitu briged kfir, setakat ini kontinjen2 negara PBB yang datangnya dari negara2 melayu dan terkenal adalah MALBATT(disertai angkatan tentera diraja brunei) yang terbukti dalam misi Bosnia dan Mogadishu



thats all folks!
berbanggalah menjadi rakyat MALAYSIA!!


p/s: mahu lagi sila tunggu sambungannya =)

Sunday, July 8, 2012

ceghita zaman sekolah,

assalamualaikum.

seeloknya kenala mulakan setiap entri dengan salam.ye dok..dok..dok.

dah bertahun xupdate blog yang repuit dek anai2 dah ni.tah tetiba rasa nak update pulok..
sambil2 dengar lagu monster dari big bang ni.. tetiba teringat cerita zaman prasejarah dulu...zaman sekolah.

hehehehehehe.... teringat cerita tu pun rasa nak gelak mampuih.

ceritanya bermula begini....

dikala aku bersekolah di Sekolah Menengah Kebangsaan Jitra dulu..form 3 aku kena tendang naik dari kelas last ke kelas nombot satu. iaitu Tingkatan 3 Intelek. kelas yang paling style dan happening sepanjang aku kt sekolah tu..





so apa dia cerita dia??mai sini nak cerita.hehe

dulu kat belakang kelas aku ni ada satu stor yang pintunya terkunci rapat...xdak sapa pun penah masuk stor/bilik tu kerana xdak akses pun nak kedalam..wuuu.macam seram kan bunyi dia? hehe

pada suatu ketika...xsalah dia ceghita dia lebih kurang lagu ni la. sedang aku bermain2 dengan membe aku bernama amirul hakim ni di belakang kelas. dengan xsemena2 aku ternampak ada dinding di belakang kelas aku macam lekang sikit dan nampaklah stor kat belakang kelas aku tu... jeng..jeng..jeng,,,

xdak apa berlaku pun..heh.
almaklumlah budak2..akai masih nakal lagi...aku pun berpakat ngan kawan2 aku untuk kopak dinding tu bagi membuat jalan ke stor belakang kelas aku ni..

ha...korek punya korek...mesti korang heran kan.kami dok korek ni budak2 len khususnya perempuan xmarah or peduli ka.. dun wori budak kelas aku kepala pusing sikit,..semua gila..haha.

so terciptalah jalan masuk ke stor belakang tu.... wow... dalam tu memang tempat dah berhabuk dan mcm ditinggalkan org buat sekian lama..seram pun ada..tp otak masa tu keja nak men ja.xkira seram apa dah time tu.

tempat tu penuh engan meja2 kerusi2,almari yang xpakai dan berhabuk.dalam hotak kami...
WOW! ni satu port lepak bayeeeeekkkk punya ni...hahahahaha
then satu kelas budak laki masuk kemas2 bilik tu sapu sampah,gotong royong bilik tu untuk dijadikan port melepakla.. sambil ada beberapa org diarahkan menjaga tangga untuk check line cikgu mai dak lagi.hahaha.
yang xbleh belah ada la dua tiga orang budak perempuan masuk port tu n lepak sekali..

dah akai budak2 liaq ni nak kata apa..aku terpikir satu idea jahat...
apa??

apa lagi contiang(conteng) dinding la!!!haha.
amek marker kt depan p blakang semua pakat2 melukis.waahh..menunjukkan bakat la konon..
ada yang tulis nama2 yang depa berkenan kat dinding stor tu.. eg: NORINI, AIDILA. haha.apola.

yang akunya tah macam mana p tulis perkataan 'ROSLI GARIK' kat dinding tu besaq2.
rosli tu budak kelas aku gak...xdak keja..haha.

so dipendekkan ceghita stor tu pun menjadi tempat lepak kami selama beberapa bulan.haha
mcm mana kami kaver tempat tu? xsalah aku kami kover ngan almari kot nak tutup lubang tu.tah.aku pun xingat sangat.rasanya btul kot.eheheh

siap ada orang yg nak 'cheng' (ponteng) kelas pun lagi p dok belakang stor tu.rasa aku ada membe aku nama ED kot cheng kelas agama, dok tidoq dalam stor tu. sengap ja sorang2 kat blakang tu..ustazah pun xtau.semua kaver bayeekkk punya.haha.apa punya masyarakat.haha

KLIMAKS.


GAMBAR SELINGAN YG HUDUH.haha


nak dijadikan ceghitanya..

pada satu hari sedang kami buat exam..exam apa xingat.. seorang cikgu perempuan yg aku xingat sapa, yang menjaga peperiksaan tu telah mendiskover atau menjumpai lubang tu....tah macam mana tah kantoi.. depa xkaver lubang tu betoi2 kot... hadoi....

jenge jeng jeng.... time cikgu tu jumpa lubang tu semua org tengok sama sendiri.semua cuak habis...hahaha

cikgu tu pulak p panggil geng dia mai masok lubang tu dan ke stor tu.haddoi...dah time tu tngah exam.cuak xcuak nak jawab exam pun xleh..huhu
pastu mai pulak cikgu disiplin...huhu
tapi aku rasa cikgu2 tu xreport kat pihak atasan kot.depa senyap ja..kami la kena lecture.kena soal siasat,
sapa yg paling cuak??? hahah.kompemla aku.ni semua idea start dr aku la.huhuu.cuak gila bak hang..
tapi semua kaver baek punya.xpetik nama sapa2 pun.last2 cikgu disiplin tu marah2 jala.wat pekak telinga jala..benda dah jadi.hehe

yang aku paling cuaknya aku ada tulis perkataan 'ROSLI GARIK' (rosli gedik) kat dinding stor tu..huhu
sebab apa aku cuak>?? sebab pengetua aku time tu kebetulan nama dia Rosli!!!!!!!!!!
padahal aku nak tujukan mural tu kat membe aku!
gila baq hang.time cikgu dok tngok mural2 kat dinding tu rasa nak terkencin dah aku.uhuh

tapi seb bek cikgu baek2.marah memang marah.tp xkena apa pun.cikgu suruh kami cat balik ja dinding tu.
n kami pun wat gotong royong pada hari minggu untuk cat dinding stor tu balik dan sambil2 hias kelas kami (padahal nak ambik hati cikgu balik).hehe

lepas tu.lubang tu cikgu seal balik doh..[padan muko..tempat lepak rahsia dah xdak]..hehe


3 INTELEK



tu sajala antara pengalaman aku kat sekolah dulu....thanks kalau hampa baca smpai habeh..

n kalau sapa dak2 kelas aku yg 3 intlek baca entri ni.mesti tringat balik kenangan ni.n kalau ada tersilap fakta jangan marah eh.benda 5-6 taun dulu.xberapa ingat.hehehe.

tq. nantikan sambungan cerita len =p