Sunday, September 18, 2011

we are Malayan!!

for this year Malaysian's Independent day..
i would like to tell you something about Malaysian.
even kau orang Malaysia..layankan jala..hehe..



We are Malaysians!!!




1. We wear local G-Shock!~~ murah2 jerkk..seploh hingga lima ploh jekk.. =p
~dapat kat uptown,downtown,danau,pasar malam..~~ shiok meyh!! colourfooll!!hehe





2.We wear fipper~~jenis slipper yang warna warni kaler2...orang kita suka macam2 kaler kan2.heheheiii!tepmat pijak pun nak kaler2..ouch..i pun same..murah jekk..location uptown pasar malam leh dpt da ni.. =P

aku pun pakai natang ni..hehe


3.We ride in fixie~~ yang ni certain2 orang je..aku pun xdak..kui2..tapi rasa macam nak beli..tp xpatah ke beskal ni kalo aku nek??haha

fixie is bicycle,or basikal,or gerek in bahasa kedah..pereweng mampuih..hehe
price range RM 300 and keatas kot..tohh la..


4.The most abundant vehicles in Malaysia~~~ bedasarkan pemerhatian cekk la noh..


pelodua (perodua) kancil..tapi gmbaq ni mira jepun..hehe

pelodua myvi..ni keta peberet rakyat Malaysia ni..tapi yang versi 1.5l lagi syiok..wuwu!

versi moto lak..we like to ride kapcai ma..
p/s: orang Malaysia cakap belakang mesti ada maa..la....apanama.hehe 
moto kapcai yang paling beserabut kat jalan.tambah2 moto yen..(membe aku)..hehe..sori yen..



5. We watch EPL (football or soccer la) at mamak stall..~~~ tengok ramai2 baru syiok..sapa kalah kena bahan!! hang bahan aku..aku bahan hang...masing2 ada team pilihan sendiri..aku punya team chelsea the blues la...ada jugak siap betting..haram nohh..jangan2..hehe =p
goalll!!!!!!!!!!



6. We support Harimau Malaya! ( Malaysian football team)~~aumm..aumm...dulu time team ni teruk suma kutuk..skaarang dah ok sikit..gameplay menarik..suma sokong..tapi memang tula adatnye..haha..tq Rajagobal!



toodiaaa...xsabaq tengok pemain kita beraksi kat EPL.hihi



7. We like reality show..Raja Lawak..Maharaja Lawak..~~lebih2 lagi jozan..mau gelak sampai pengsan..hahaaha
depa ni baguih.,..belakon buleh..melawak..mengacara..i like..hehe




8. We eat Durian.. (most of us)~~ tapi ada gak yang membenci buah ni..diorang kata buah ni busuk la apa..tapi bg certain2 orang this is best bro..mat salleh siap gelar ni disgusting fruit..siap boh dalam Fear Factor lagi harem betoi..haha
ketagihnya nak makan benda ni..tapi benda ni yang dok bawak penyakit gak..myocardiac infarction lah apa atherosclerosis,hyperteension....hehe


so this is Malaysian AND Malaysia in my Perspective.. Whats Yours??


I love u Malaysia!


to those who busuk hati..jangan pernah mengganggu perpaduan dan keamanan di Malaysia..or u will be doom!!hahaha

p/s: sorri kalau salah grammar and tatabahasa.hahahahahahaha..xsemua pasal orang Malaysia dalam ni betul..ini sekadar pandangan mata saya saja..tq baca..Assalamualaikum.












love dm <3 <3



Saturday, September 17, 2011

happy one year old princess!

post ni berkaitan dengan anak sedara aku yang satu2nya..dan yang secomel2nya ni...
dah setahun dah..hehe
tapi xleh bejalan lagi..gigi ja tumbuh banyak!..geget orang sakit..
nama penuh dia Putri Nur Aleesya bt Ahmad Azahaary.
cica nama gelaran dia..!! cica cica la cica!hehe

antara perangai dia..
1. bila kita kata mana kipas?? sambil dia sebut pas..dia tengok atas..
2..bila kata mana fish??dia kata pishh...dia tengok akuarium papa dia..begedik2 me ngan ikan..anak bapak..haha..
3.bila kita kata mana cat??dia ikut balik..tett! dia tengok xdak..pastu dia geleng2 kepala..hehe
4.bila kita kata sapa nama putri nur aleesya..dia angkat tangan..
5.bila dia dengaq lagu..dia goyang2 kepala..
6.bila suruh abum dia baring..
7..bila kita buat muka sedih..dia tiru..siap buat bunyi hummm.,..humm...hehe

xsabaq nak tunggu dia buleh jalan..
rindu la cica aeh..
pakteh ni cica!!
pakteh p umah cica semalam..
tolong wat bday party cica!

tp pakteh xdan nak beli hadiah..t la pakteh beli hadiah besaq punya k cica..hehe..

semuga sihat cica..

to her mama a.k.a my big sister..happy bday too!!..wish u all good peghosperiti..kaya t blanja la aku!!.kuikuikui!!

sedikit gambaq..hehe











p/s: thanks also to my bro in law..ajar serba sikit pasal kereta kancil turbo neh..aku yang xberilmu dah dapat sikit2 idea dah..hope mak beli sebiji kancil kat saye ye taun depan..hehe..kalo mak baca blog ni..dun worry mak maintainence dia lebih kurang moto ja mak..bari cita kat mad..t p kelas time hujan xla lencun mak..sayang mak..hehe