Saturday, March 26, 2011

Tripple A: The syndrome of k-pop

Tripple A: The syndrome of k-pop: "Assalamualaikum.....! WaalaikumSalam..hehe this is my new post.. nak bace x??hehe tengok tajuk dia syndrome..waahhh..macam hebat je kan..ma..."

The syndrome of k-pop

Assalamualaikum.....! WaalaikumSalam..hehe
this is my new post..
nak bace x??hehe

tengok tajuk dia syndrome..waahhh..macam hebat je kan..macam thesis bio..
tapi bukan...
syndrome atau sindrom yang saya maksudkan ini adalah k-pop sindrom...

mesti anda terkejut kan kalau saya cakap saya meminati k-pop?
xpun?
lantakla...kikiki..
ramai yang anggap lelaki yang minat  k-pop ni lembut,bapok,gay,mengada la apa kan?
ish..ish...ish...k-pop tu xsalah..yang salahnye ada anggapan bahawa dia salah (ala2 filem kak limah..hehe)
serius aku cakap..bila aku tengah layan lagu korea especially yang laki nyanyi...penah ada yang cakap( gay shiall dak ni....)

ait???
apa salahnya??
kalau orang leh layan lagu usher, jay-z, faizal tahir, justin bieber, bruno mars, eminem depa xkata depa gay lak... ha.. nampak permainan dia...haha
negro yang xhensem..haha.tp lagu2 best


the reason why i love korea music industry is mainly because of the quality...
kualiti lagu depa tinggi gila..nak banding ngan lagu melayu???  ssimpangg... (gaya HKLBR)..haha
aku leh cakap industri muzik depa dah setanding mahupun lebih bagus daripada industri muzik barat! ha... xcaye?? xcaye sudoh!!

dia punya sound, performance on stage, music video,kualiti bunyi, fans, memang terbaik la..
smpai abang aku yang berperwatakan ganas dan player bola leh minat gak...hahahaha....

antara grup kesukaan aku adalah 2PM, BIG BANG, KARA... yang len follow jugak la..
tapi bagi aku yang ni aku suka la....haha..
tapi ramai budak pempuan suka grup SHINEE. xkenai?? xpala...haha..
2PM
ni legend
comei x??hehe
SHINEE


memang la aku pun xfaham sangat bahasa korea..tapi xsalah kan kalo nak blaja..best oo..
tengok fesyen2 diorang..
n ingin ditegaskan lagi...layan k-pop xsalah!..n xbapok!..aku palyer rugby kot...haha..blagak! =p

ingin aku share sebuah dua video untuk korang nilai kualiti industri muzik k-pop..hehe
bye2..thanks baca! =)


big bang-tonight

gd&top-high high


p/s: jangan pasni ada terkena sindrom k-pop lepas baca ni sudah..aku xsuruh..hehe..

Wednesday, March 23, 2011

Tripple A: this post is only for DM

Tripple A: this post is only for DM: "2.9.2010 Tarikh keramat dalam hidup..hehe.. walaupun kenal dah lama dah hampir setahun, tapi pada tarikh tersebut barulah terdeclarenye..e..."

this post is only for DM

2.9.2010


Tarikh keramat dalam hidup..hehe..
walaupun kenal dah lama dah hampir setahun, tapi pada tarikh tersebut barulah terdeclarenye..ehem2..faham2 la..


biasa la rumlah alam..semua ingin bercinta dan dicintai..so jangan jeles ye...hehe =p


kepada DM, nice to meet you...and hope to meet u everyday in my life. =)


akhiaq kata...Don't make love by the garden gate. Love is blind, but the neighbors are not. hehe.. bye.. 


DAYYA MANSOR~1437!


zaman2 matrik...hwahwa





Tuesday, March 22, 2011

Tripple A: Rahsia ketenteraan Malaysia

Tripple A: Rahsia ketenteraan Malaysia: "untuk pengetahuan.. hobi masa lapang aku adalah mengkaji kekuatan Angkatan Tentera Malaysia (ATM).. kenapa aku gitau benda ni?? lantakla...a..."

Tripple A: Rahsia ketenteraan Malaysia

Tripple A: Rahsia ketenteraan Malaysia: "untuk pengetahuan.. hobi masa lapang aku adalah mengkaji kekuatan Angkatan Tentera Malaysia (ATM).. kenapa aku gitau benda ni?? lantakla...a..."

Rahsia ketenteraan Malaysia

untuk pengetahuan.. hobi masa lapang aku adalah mengkaji kekuatan Angkatan Tentera Malaysia (ATM)..
kenapa aku gitau benda ni?? lantakla...aku punya blog...
setelah beberapa tahun aku follow sikit2 perkembangan tentera malaysia, aku nak kongsi beberapa benda yang aku tahu la...








setakat scorpene, sukhoi, mig, tu nenek aku pun tau tentera kita ada...
tapi korang nak tau x??
bila kita dapat kapal selam jenis scorpene kan...
negara2 jiran kita gelabah kot takut kita take over rantau ni....
negara tu adalah indon dan australia...tau takut...hehe


penah tentera Malaysia usir kapal2 dari china yang menceroboh perairan terumbu layang2 dengan kapal perang kot..tegang jugak la...kes ambalat lagi...sebab tula kerajaan beli kapal selam..
china,filipina,indonesia sedang bergelut untuk merebut pulu2 di perairan sabah..


ni keratan berita aku sisipkan..

KOTA KINABALU, 12 Dis (Bernama) -- Pengkalan hadapan Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) di Terumbu Layang-Layang berjaya mengurangkan jumlah pencerobohan nelayan asing dan tentera asing di perairan itu.

Pegawai Pemerintah Terumbu Layang-Layang Leftenan Mohd Khairulislah Ahmad (TLDM) berkata kes pencerobohan nelayan asing di kawasan terumbu itu telah berkurangan dibandingkan tahun lepas sejak kapal dan bot TLDM aktif melakukan rondaan perairan.

"Kami sentiasa berwaspada 24 jam sehari mengawasi perairan terumbu negara yang kaya dengan hasil sumber asli laut yang menjadi rebutan nelayan dan kuasa asing.

"Kita akan mengawasi apakah tujuan mereka (kapal tentera asing), sama ada hanya lalu di perairan ini atau datang merisik," kata beliau.

Beliau bagaimanapun enggan mengulas bilangan kali pencerobohan tentera asing, kapal tentera dan kapal selam di terumbu itu.

DIINTIP KAPAL SELAM ASING

Seorang anggota Pasukan Khas Laut (PASKAL) memberitahu Bernama pengkalan itu pernah diintip oleh tiga kapal selam asing pada waktu malam. Bagaimanapun, kapal-kapal selam itu menghilangkan diri setelah kehadiran mereka berjaya dikesan dan siren amaran dibunyikan.

Lt Khairulislah berkata pemeriksaan kapal-kapal nelayan asing sentiasa dibuat dan mereka perlu mendapatkan surat keizinan pihak atasan TLDM untuk melakukan aktiviti tangkapan ikan di perairan itu.

Beliau berkata setiap bot nelayan asing yang melakukan pencerobohan akan ditahan dan dimaklumkan kepada pihak atasan yang akan memberikan arahan samada menahan, mengusir atau menyita bot nelayan asing itu.

Katanya perbezaan yang dirasakan oleh anggota TLDM di sini ialah bertugas di barisan hadapan yang sentiasa terdedah dengan ancaman luar dan sentiasa berada dalam kesiapsiagaan menghadapi ancaman yang bakal berlaku, seperti yang dilihat pada cogankata mereka di sini 'kami akan pertahankan Pulau Layang-Layang hingga ke titisan darah terakhir'.

Lt.Khairulislah berkata nilai tangkapan ikan Tuna yang terdapat di perairan Pulau Layang-Layang adalah melebihi RM70 juta setahun.


ok cukup dengan mukadimah..aku nak berkongsi beberapa maklumat tentang tentera Malaysia...korang nak pecaye ke x terpulangla...bub aku pun sekadar mendengar cerita je..hehe
















info2 ini dikatakan datangnya daripada seorang anggota Paskal..kalo salah dia la yang menipu..hehe.



  • Malaysia pernah menghantar pasukan tentera semasa Perang Vietnam bagi membantu Amerika Syarikat menjejaki gerila Viet Cong.
  • Kemalangan pesawat MAS (MH653) di Tanjung Kupang bukan berpunca dari kerosakan enjin atau pilot error tetapi ada orang kata perbuatan sabotaj atau rampasan.
  • Komando Malaysia pernah membantu tentera AS bagi menandakan sasaran-sasaran tentera Serb melalui Laser Target Designator untuk dimusnahkan dengan "Smart Bomb" dari pesawat pengebom NATO.
  • Pernah berlaku pemberontakkan "Mutiny On Ship" dalam sejarah Tentera Laut DiRaja Malaysia (TLDM), mereka yang terlibat kemudian dibicarakan di Mahkamah Tentera (Fakta tidak dapat disahkan).
  • Kapal perang TLDM, KD Selangor pernah terlibat dengan pertempuran laut dengan tentera Indonesia di mana seorang anak kapalnya mati semasa peristiwa konfrantasi dahulu.
  • Tahukah anda filem "Black Hawk Down" mengisahkan pemberontakan di Somalia, menyelewengkan fakta sebenar di mana sebenarnya tentera Malaysialah yang menjadi wira. Tetapi oleh kerana ia filem Hollywood, maka peranan Malaysia langsung tidak diiktiraf.
  • Beberapa orang pegawai dari lain-lain pangkat Angkatan Tentera Malaysia (ATM) telah ditangkap kerana menjual maklumat semboyan kepada pihak Singapura. 
  • Juruterbang Tentera Udara Di Raja Malaysia (TUDM) akan standby di cockpit pesawat mereka 24 jam apabila timbul isu panas terutama yang melibatkan Singapura.
  • TUDM telah menghantar pesawat Hawk ke Labuan semasa untuk kemungkinan peperangan semasa isu perebutan kepulauan Ambalat dengan Indonesia.
  • Seorang rakyat Malaysia pernah menjadi perisik KGB dan telah ditangkap oleh pegawai perisikan negara di antara tahun 70 - 80an dahulu dan beliau mengakui pegawai Cawangan Khas dan risik ATM sebenarnya sangat cekap. < Info Betoi
  • Malaysia pernah mahu membeli pesawat Boeing AWACS semasa tahun 80an dahulu tetapi membatalkan hasrat tersebut selepas niatnya di bocorkan oleh media tempatan. Wartawan yang mendedahkan isu itu kesemuanya di soal siasat oleh polis Bukit Aman.
  • TLDM sudah pun mempunyai kapal selam tetapi dalam bentuk mini subs, untuk kegunaan pasukan PASKAL. (Sape maen COD:Morden Warfare2, Level Oil Rig..kompom tau. Perasan tak?)
  • Filiphina pernah "mengacah" sebuah kapal perang TLDM apabila dua jet pejuang F-5 mereka terbang rendah semasa satu isu dahulu.
  • TLDM sering membantu AS melalui pergerakkan kapal-kapal selam Russia di Selat Melaka semasa era Perang Dingin dahulu dan ini menunjukkan TLDM sudah pun mempunyai sistem pengesan kapal selam yang amat baik pada ketika itu.
  • Singapura sering menguji sistem pertahanan Malaysia terutama radar melalui sistem peperangan elektroniknya dari 1979 sehingga sekarang.
  • Jumlah pelancong Singapura akan bertambah di sesuatu kawasan apabila ATM membuat eksesais tentera di kawasan terbabit.
  • Tentera Singapura akan membawa peluru betul tetapi berselindung di sebalik nama latihan apabila timbul isu panas dengan Malaysia sebagai contoh ketika lawatan seorang pemimpin Israel ke negara itu satu ketika dahulu.
  • CIA pernah memasang pelbagai alat pengintipan canggih di KLCC, aktiviti tersebut berselindung di sebalik pengambaran filem Entrapment lakonan Sean Connery dan Catherine Zeta Jones. (Fakta tidak dapat disahkan)
  • Komando Malaysia pernah dihantar dalam satu misi khas ke Manila untuk mengambil dokumen berkaitan dengan Sabah satu ketika dahulu. Komando yang pergi ke filipina utk curi dokumen rahsia adalah SB. Mahathir bagi cash RM100k kpd beliau utk buat model Istana Malacanang (di Pahang kalau tak silap). Setiap hari beliau berlatih utk curi dokumen tersebut. Ketika kejadian sebenar, 100% komando Malaysia dikerah berada di Sabah bersedia utk menyerang Filipina sekiranya berlaku kesilapan kpd SB tersebut. Duta Malaysia dan rakan2 sudah lama cabut lari. Tapi Alhamdulillah dokumen tersebut berjaya dicuri dan Sabah milik Malaysia sehingga Kiamat , InsyaALLAH.....(Fakta tidak dapat disahkan)
  • Malaysia merupakan satu-satunya negara di dunia yang berjaya menghancurkan ancaman komunis sedangkan kerajaan demokratik Vietnam yang dibantu oleh Amerika Syarikat tewas kepada komunis. 
  • Program permodenan ATM yang dikenali PERISTA dibatalkan oleh bekas PM, Mahathir Mohamad apabila terlalu banyak penyelewengan dalam program itu . PERISTA dibangunkan sebagai persediaan untuk menghadapi ancaman komunis yang telah menang di Vietnam.
  • Kapal perang tercanggih TLDM (bergantung kepada zaman) akan dihantar dahulu dan berlabuh di perairan antarabangsa apabila ada lawatan Perdana Menteri Malaysia ke negara itu.
  • Pesawat Perdana Menteri Datuk Seri Dr Mahathir Mohamad pernah divert (tidak diketahui oleh sesiapa pun) ke Pakistan untuk melihat ujian bom nuklear pertama negara itu. Mahathir kini TUN menjadi satu-satunya pemimpin Islam di luar Pakistan yang pernah menyaksikan ujian tersebut (maklumat ini disampaikan sendiri dari seorang anggota perisikan Pakistan kepada pemilik asal rahsia ni satu ketika dahulu).
  • Juruterbang Australia pernah mengelar pilot pesawat pejuang TUDM, "Berani Tetapi Gila" dalam satu temuramah dengan media di negara kita. Australia dan TUDM sering mengadakan latihan bersama semasa negara itu mempunyai skuadron pesawat pejuangnya di Butterworth.
  • Helikopter Nuri pernah ditembak jatuh dengan roket semasa darurat dahulu. senjata yg di gunakan RPG 2 (cube search kat Google..cam Missile Launcher)
  • Peristiwa di Pasar Bakara, Somalia menyaksikan dua buah kereta kebal Pakistan yang sepatutnya melindungi konvoi tentera Malaysia bertindak melarikan diri (Ini disahkan oleh seorang pegawai tentera).
  • Kapal peronda TLDM KD Perak karam di Laut China Selatan akibat cuaca buruk dan beberapa orang anak kapalnya hilang.
  • Dua pesawat pejuang jenis Sabre dari Butterworth (tahun 1970an) pernah dilancarkan ke udara selepas radar di pengkalan itu mengesan pencerobohan pesawat asing.
  • Komando Malaysia pernah mencerobohi kompleks pertahanan udara Singapura di Bukit Batuk lalu menampal setem Malaysia pada setiap peluru berpandu , meja officer dan menukar bendera singapore dgn bendera Malaysia pada meja Pegawai Tinggi . Tujuannye untuk membalas dendam kerana jet Singapore sering ceroboh ruang udara Johor.. deorang melakukan tugas itu 1 hari je tanpa di kesan. Kakitangan Kompleks Pertahanan Singapore yang terlibat telah dipecat kerana insiden itu. (hahaha...tekentut orang singapore)...

itu jelah setakat sekarang ni..
apa2 pon gua tabik tentera malaysia..
walopun xramai mane..tapi berkualiti..
gua tabik jugak briged 10 para...hebat shiaq!!!!
paskal,paskau...sume canggih dan hebat!! macam aku men dalam game lah kehebatan diorang...




sekian sajelah penulisan aku...kalo salah silap mintak maaf na... =p

ps: xsabar nak tunggu kapal dokdo jadi aset Royal Malaysian Navy... fuyooo!!!
Dokdo

General characteristics
Tonnage:14,300 tons (empty) / 18,800 tons (full)
Length:199 m (653 ft)
Beam:31 m (102 ft)
Draught:7 m (23 ft)
Propulsion:4 S.E.M.T. Pielstick 16 PC2.5 STC Diesel engine
Speed:23 knots (43 km/h) maximum
18 knots (33 km/h) cruising
Boats and landing
craft carried:
2 LSF-II or LCAC
Capacity:Up to 200 vehicles
Troops:720 marines, 6 tanks, 7 amphibious assault vehicles
Crew:700
Sensors and
processing systems:
SMART-L air search radar,MW08 surface search radar,AN/SPS-95K navigation radar,TACAN,VAMPIR-MB optronic sight
Electronic warfare
and decoys:
ESM/ECM:SLQ-200(v)5K SONATA, Chaff launcher
Armament:Two Goalkeeper CIWS, One RIM-116 Rolling Airframe Missile
Aircraft carried:
Up to 15 helicopters (15 UH-60 Black Hawk or 10 SH-60F Ocean Hawkhelicopters)
2 LCACs (Landing Craft Air Cushioned)
Aviation facilities:Flight deck and hangar

Sunday, March 20, 2011

Tripple A: Penjelasan Terhadap Kekeliruan

Tripple A: Penjelasan Terhadap Kekeliruan: "Bagi sesiapa yang pernah tengok The Arrival mengkaji tentang illuminati atau freemason mesti pernah terdengar pasal THE TEMPLE OF SOLOMON. ..."

Saturday, March 19, 2011

woi badak!!!!!

dulu bila orang panggil aku badak aku marah gila...
mentang2 la badan aku macam badak.. ( ada aku kesah)..haha


tapi sekarang lain cerita la brader..
ada ja orang panggil aku badak aku terus mendabik dada!!


sebab apa??haa..


sebabnya aku sekarang adalah seorang rhinos!!!
bukan badak ye..tapi rhinos!













bende ape rhinos ni??hehe


rhinos adalah sebuah team rugby aku yang baru..haha..


GO MESTECH RHINOS RUGBY CLUB!!








kenape xpecaye ke aku men rugby??


tula dulu kecik2 xnak main..dah tua baru nak blaja..
exceli ni first time gua berkecimpung dalam dunia rugby ni...hahaha


best oo hidup dalam dunia rugby ni..serius rasa laen..
bub dulu aku keje men bola ngan futsal je...bila main rugby dengan rules2 dia... ruck...scrum... tackle suma...team...layan wok!!!










kitorang ni team yg baru ditubuhkan...
untuk mewakili UniKL Mestech...
so harap kawan2, para lecture,admin, dean semua sokong MESTECH RHINOS!!!




  THE RHINOS!













MAJULAH SUKAN UNTUK MESTECH!!!


ps: kredit jugak untuk pasukan bolasepak Lions mestech yg baru ditubuhkan..walaupun menyempitkan ruang untuk kami training..hahaha