Sunday, September 18, 2011

we are Malayan!!

for this year Malaysian's Independent day..
i would like to tell you something about Malaysian.
even kau orang Malaysia..layankan jala..hehe..



We are Malaysians!!!




1. We wear local G-Shock!~~ murah2 jerkk..seploh hingga lima ploh jekk.. =p
~dapat kat uptown,downtown,danau,pasar malam..~~ shiok meyh!! colourfooll!!hehe





2.We wear fipper~~jenis slipper yang warna warni kaler2...orang kita suka macam2 kaler kan2.heheheiii!tepmat pijak pun nak kaler2..ouch..i pun same..murah jekk..location uptown pasar malam leh dpt da ni.. =P

aku pun pakai natang ni..hehe


3.We ride in fixie~~ yang ni certain2 orang je..aku pun xdak..kui2..tapi rasa macam nak beli..tp xpatah ke beskal ni kalo aku nek??haha

fixie is bicycle,or basikal,or gerek in bahasa kedah..pereweng mampuih..hehe
price range RM 300 and keatas kot..tohh la..


4.The most abundant vehicles in Malaysia~~~ bedasarkan pemerhatian cekk la noh..


pelodua (perodua) kancil..tapi gmbaq ni mira jepun..hehe

pelodua myvi..ni keta peberet rakyat Malaysia ni..tapi yang versi 1.5l lagi syiok..wuwu!

versi moto lak..we like to ride kapcai ma..
p/s: orang Malaysia cakap belakang mesti ada maa..la....apanama.hehe 
moto kapcai yang paling beserabut kat jalan.tambah2 moto yen..(membe aku)..hehe..sori yen..



5. We watch EPL (football or soccer la) at mamak stall..~~~ tengok ramai2 baru syiok..sapa kalah kena bahan!! hang bahan aku..aku bahan hang...masing2 ada team pilihan sendiri..aku punya team chelsea the blues la...ada jugak siap betting..haram nohh..jangan2..hehe =p
goalll!!!!!!!!!!



6. We support Harimau Malaya! ( Malaysian football team)~~aumm..aumm...dulu time team ni teruk suma kutuk..skaarang dah ok sikit..gameplay menarik..suma sokong..tapi memang tula adatnye..haha..tq Rajagobal!



toodiaaa...xsabaq tengok pemain kita beraksi kat EPL.hihi



7. We like reality show..Raja Lawak..Maharaja Lawak..~~lebih2 lagi jozan..mau gelak sampai pengsan..hahaaha
depa ni baguih.,..belakon buleh..melawak..mengacara..i like..hehe




8. We eat Durian.. (most of us)~~ tapi ada gak yang membenci buah ni..diorang kata buah ni busuk la apa..tapi bg certain2 orang this is best bro..mat salleh siap gelar ni disgusting fruit..siap boh dalam Fear Factor lagi harem betoi..haha
ketagihnya nak makan benda ni..tapi benda ni yang dok bawak penyakit gak..myocardiac infarction lah apa atherosclerosis,hyperteension....hehe


so this is Malaysian AND Malaysia in my Perspective.. Whats Yours??


I love u Malaysia!


to those who busuk hati..jangan pernah mengganggu perpaduan dan keamanan di Malaysia..or u will be doom!!hahaha

p/s: sorri kalau salah grammar and tatabahasa.hahahahahahaha..xsemua pasal orang Malaysia dalam ni betul..ini sekadar pandangan mata saya saja..tq baca..Assalamualaikum.












love dm <3 <3



3 comments: