Sunday, April 10, 2011

Shocking! Penduduk KIAM harus baca!


salam..salam satu Malaysia..cewah..
tajuk post kali ni macam gempak kan..hehe.
sebenarnya memang gempak pun..boleh mencetuskan gegak gempita lagi gitu..aww.. =p

ceritanya bermula begini...
setelah pulang dari melawat kawan aku yang meninggal dunia akibat kemalangan di Hospital Kuala Lumpur (Al-Fatihah buat arwah Siti Khadijah) dan juga melawat wan auni yang juga terlibat dalam kemalangan tersebut berada di wad di hospital serdang,,,,
perutku berasa sangat lapar dan dahaga...bercampur pula dengan perasaan hiba.. =(

sesampainya aku di KIAM (Kolej Idris Al-Marbawi,tempat tinggal aku sekarang,seksyen 1 Bangi)....
aku terlihat ada sebuah gerai yang menjual cucur2 yang kelihatan enak dan sedap..
disamping itu juga ada terjual nasi berlauk disitu..
kebetulan pula perutku sedang berbunyi kerana aku langsung tidak menjamah sebiji nasik pun dari semalam...
ku singgah ke gerai tersebut..(cewah macam ayat buku ja..lantak la..macam best ja..hehe..)
aku pun beli la nasi ape tah dia jual kat situ..mintak nasi putih aku letak ayam seketul...ati ayam sikit..beli air tebu satu..memang kecor air liur la kan..wahhh.....

kebetulan pula sahabatku jejai!(azizi) datang dan aku tumpangla dia naik moto ke rumahku..
kebetulan pula aku xbawak kunci rumah!!!! alamak..
lepakla dulu kat rumah Bang Man zoro (Rahman).

aku apa lagi buka la bungkusan nasi tadi..
macam sedap je tengok nasi tu..
nyum2...

aku bukak kan....dah jadi habit aku xmakan kulit ayam aku selak la letak tepi... TIBA-TIBA!!!!!







tiba2...














xlalu la nak cita...bluek!!! tengok jala gambaq ni...eeeee!!!!!!





ya saya tau ni LIPAS!!!...haram betoi!..saya xmau lauk lebih makcik!!!! saya xmakan lipas ni!!!!...huh...
nampak sedap kan?????

hilang terus selera aku....
terus start moto nak p tukar..mintak pampasan ka...
nak tau dia cakap apa???

aku: mak cik mai sini sat,nasi ni ada lipas..cna ni??
makcik:  tadi awak amek sendiri kan lauk ni??
aku: memang la saya amik sendiri tapi bukan saya yang masak lauk ni!!!!

last2 dia bagi aku cucoq penuh plastik..tutup mulut ka apa??
mampuih aku nak makan...eeee..buang terus..

so...bukan nak jatuhkan perniagaan sesapa...
tapi just peringatan la..nak beniaga kebersihan kenala jaga...
xkata gerai makcik kotoq pun..
xpuas hati mai sini ya mak cik kalo baca blog saya ni..hehe...
sempat ka baca..ka kalut goreng cucoq ja..( angin lak aku)hehe

k thats all folks!! nilai sendiri.. bye =D

p/s: makcik tu dulu pakai tudung elok2 p gatai bukak buat apa....ish..ish..ish..

8 comments:

  1. yukkk...xnak makan dah kat citu

    ReplyDelete
  2. perrrgghh nasib bek kan ammar ko xmkn walopun ko tgh gila2 lapo time uh... ade check x kot2 dlm cucuk tu pun ade....hahaha...

    ReplyDelete
  3. adia: xyah la cmtu..t pasal aku bankrup lak makcik tu..haha
    eman: naseb bek..cucoq tu rahman yang majan jangan risau..dia bagi cucoq udang..rupenye cucoq lipas..sedap macam udang..simmpang..

    ReplyDelete
  4. ari 2 aku beli nasi lauk ayam gak..
    terlebih gak, ade bulu ayam siap, da la ayam 2 xmasak..haha..
    lepas 2 da x beli da kt mk cik 2..xmo..!!

    ReplyDelete
  5. buat pembetulan...bukan makcik yang jual lauk tu ye..ni makcik yang jual goreng pisang tu.. kesian makcik yg jual lauk malam2 tu..jangan la xbeli kat dia..dia ok..huhu

    ReplyDelete
  6. taula.. mak cik yg jual pisang goreng 2..
    mak cik tu je yg bukak siang2..huhu..

    ReplyDelete